Kúpou slovenských výrobkov sa zlepšuje kvalita života na Slovensku

27.04.2012 Bratislava

Bratislava 27. apríla (TASR) – Kúpou slovenských výrobkov sa podľa slov prezidenta Zväzu obchodu a cestovného ruchu (ZOCR) SR Pavla Konštiaka zlepšuje kvalita života všetkých občanov na Slovensku. "Za každým jedným slovenským výrobkom sú cesty, nemocnice, školstvo, a preto orientácia týmto smerom je správna," zdôraznil na dnešnej tlačovej konferencii k 2. ročníku edukačného programu Kvalita z našich regiónov, zameraného na spotrebiteľa s cieľom podpory kúpy domácich výrobkov a domáceho trhu.

"Verím, že v projekte Kvalita z našich regiónov, ktorý je dobrý, čo uznáva nielen celá naša odborná verejnosť, ale aj naši spotrebitelia, budeme pokračovať. Budeme sa týmto projektom krok za krokom snažiť zvyšovať podiel predaja slovenských výrobkov na našich pultoch," zdôraznil Konštiak.

Prioritou druhého ročníka bude posilniť značku a získať dôveru spotrebiteľa, že tie produkty, ktoré sú označené takýmto logom, sú naozaj vyrobené na Slovensku. "Prioritou bude venovať sa nielen výchove spotrebiteľa, aby vedel, ako funguje ekonomika, prečo má vlastne nakupovať to, čo sa to tu vyrobí, dopestuje. Prioritou bude aj, aby sme zlepšili štruktúru ponuky na trhu práce, s tým, že znovu obnovíme imidž a stavovskú česť niektorých povolaní, aby sme mohli vyrábať naše kvalitné domáce potraviny a iné výrobky," poznamenala členka predstavenstva ZOCR a autorka projektu Kvalita z našich regiónov Bohumila Tauchmannová.

Ide o projekt spoločenskej zodpovednosti založený na vzdelávaní spotrebiteľa a spolupráci všetkých účastníkov trhu. ZOCR ako gestor projektu Kvalita z našich regiónov a všetci jeho partneri deklarujú, že majú záujem podporovať aktivity, ktoré smerujú k zvýšeniu podielu domácich produktov a k zlepšeniu makroekonomických ukazovateľov Slovenska.
 

Vyberte región